Вкусни запечени картофи

Back to Блог
Baked potatoes

Вкусни запечени картофи

Готвенето вкъщи има много предимства. Домашно приготвената храна гарантира до голяма степен естествена диета с минимум нежелани добавки. Здравето и вкусът могат да се съчетаят най-добре, когато готвите сами.

Запeчени картофи
около половин килограм картофи с овална форма
1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер (може и пикантен)
1/2 чаена лъжичка смлян кимион
2 скилидки чесън, счукани
ситно настъргана кора от 1 лимон
3 супени лъжици екстра върджин зехтин
1/2 чаена лъжичка сол
2 големи червени чушки,
1 голяма глава червен лук
150 гр гъби
150гр чери домати
Загрейте фурната на 180°C с вентилатор. Обелете картофите и нарежете всеки на 3-4 дълги и дебели филийки. Прехвърлете филийките в тенджера, покрийте със студена вода, добавете няколко щипки сол и ги оставете да заврят. Гответе внимателно за 5 минути, след което отцедете.
Смесете червения пипер, кимиона, чесъна, лимоновата кора, олиото и солта заедно в голяма купа. Добавете отцедените картофи, докато са горещи и разбъркайте внимателно. Добавете нарязаните червени чушки, лука, гъбите и доматите и внимателно разбъркайте още веднъж.
Прехвърлете в плитка тава, покрита с хартия за печене, като разпределите зеленчуците, така че да са предимно на един слой.
Печете за 20 минути, извадете от фурната и обърнете зеленчуците с щипки за равномерното изпичане. Гответе още 25-30 минути до златисто.

Share this post

Back to Блог