Веган торта с моркови

Back to Блог
Веган торта с моркови
Веган торта с моркови

Веган торта с моркови

Предстои ли ви рожден ден? Романтична вечер с половинката си? Или просто искате да подсладите деня си? Имаме перфектната рецепта!

Нашето  ренде Роко се  използва за настъргване на морковите на ситно.
Съставки за белия пълнеж:
  • 300 г ядки кашу
  • 400 мл кокосово мляко
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 5 супени лъжици мед или кленов сироп
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Съставки за микса от моркови
  • 2 по-големи моркова
  • 250 грама орехи
  • 200 г фурми
  • 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
  • щипка индийско орехче
  • 100 г кокосово брашно
  • нар
  • Прясна мента
подготовка
Накиснете кашуто във вода колкото е възможно по-дълго (за предпочитане предната вечер  ), след това изстискайте и добавете в блендер с кокосово мляко, лимонов сок, мед и екстракт от ванилия  . Смесете всички съставки, докато получите кремообразна маса. Оставете тази  смес във фризера, докато стегне.
Смесете фурмите на сладка паста в блендер с много малко вода.
След това извадете и оставете настрана.
Смесете орехите заедно с подправките и екстракта от ванилия,  след което добавете пастата от фурми и морковите, предварително настъргани на ситно  . Смесете тази смес за кратко и след това я изсипете в купа.
Добавете кокоса към сместа от моркови и разбъркайте, за да се комбинират добре.
Намажете кръгла форма за кекс с кокосово масло и отгоре разпределете сместа от моркови. След това се залива с направената по-рано бяла плънка  .
Поставете тортата във фризера, за да стегне. Отгоре поръсете пресен нар  и мента за допълнителен свеж вкус.

Share this post

Back to Блог