Вегетарианска лазаня, която ще искате да ядете отново и отново!

Back to Блог
vegetarian lasagna
A vegetarian lasagna Recipe 1
A vegetarian lasagna Recipe 2
A vegetarian lasagna Recipe 3

Вегетарианска лазаня, която ще искате да ядете отново и отново!

Днес споделяме с вас чудесна рецептa за вегетарианска лазаня, подходяща за всеки вкус. Сигурни сме, че ще искате да си похапвате отново и отново!

За 6 души:
1/2 пакет кори за лазаня
1 средно голям патладжан
1 средно голяма глава лук
3/4 скилидки чесън
2 кутии доматен сос ( по 400мл)
200 гр замразен спанак
300 гр моцарела
100-150 гр кашкавал
Зехтин
босилек
Сол
Пипер
захар
🔻
Приготвяне:
Измийте патладжана и го нарежете с кората на еднакви по големина шайби, които трябва да са с дебелина около 0,5 см. След това посолете всичко и оставете да престои.
Следващата стъпка е сосът: Нарязваме лука на ситно, пасираме половината чесън и запържваме всичко заедно в тиган с малко зехтин на ниска температура. След това добавете доматения сос и 200 мл вода. Гответе всичко около 20 минути и добавете щипка захар (за да неутрализирате естествено киселата нотка на доматите), черен пипер, сол и босилек. Когато сосът е готов, оставете да изстине.
Междувременно патладжанът е пуснал вода. Измийте филийките със студена вода и ги подсушете. Запържете филийките с малко зехтин в тиган, докато двете страни леко покафенеят. Поставете резените патладжан в чиния и покрийте с кухненско руло.
След като запържите патладжана, в същия тиган с малко зехтин запържете останалия чесън (пасиран) и спанака. Добавете сол и черен пипер.
Поставете съставките в съд за печене в следния ред:
1. Първо сосът
2. Кори за лазаня
3. Патладжан
4. Сос
5. Спанак
6. Резени моцарела
7. Кори за лазаня
8. Патладжан
9. Сос
10. Спанак
11. Моцарела
12. Корите за лазаня са последният слой
Всичко се залива с останалия сос, след което върху цялата лазаня се разпределя обилно настъргания кашкавал, покрива се с алуминиево фолио и се слага в предварително загрятата фурна.
Пече се 30 минути на 180 градуса, след което се маха фолиото и се пече още 15 минути.
Съвет: Плочите за лазаня не трябва да се приготвят предварително.

Share this post

Back to Блог